Az első női szólógitáros, Szigeti Edit saját festményét ajánlotta fel árverésre

2019.03.25
GENERÁL: Everybody Join Us
GENERÁL: Everybody Join Us

Szigeti Edit olaj festménye Révész Sándort ábrázolja, aki a legendás Generál, majd a Piramis zenekar énekese napjainkban is. 

A szűrrealista stílusban festő gitár virtuóz, jótékony céllal, árverezésre ajánlott fel a festményét, az Arany Korszak Retro Múzeum számára.

 1982-ben Los Angelesbe dobbantott, ahol nem a Mötley Crüe-vel lógott, pedig gitárosként megtehette volna, hanem korábbi itthoni képzőművészeti tanulmányait tovább fejlesztve festőművészként folytatta az életét.

Zenekarok, melyekben Eda szerepelt, a teljesség igény nélkül:  Generál, a Gemini, a Vadmacskák, Kati és a kerek perec, és jelenleg a Cats Trió.

 Szigeti Edit alapította az első valamirevaló magyar lányzenekart a hetvenes évek legelején, majd beszállt a Generálba, később érintette a Beatricét és a Geminit is. 

Szigeti Edit: 

A Generállal az NDK-ban és Lengyelországban húsz-harmincezer ember előtt játszottunk naponta, stadionokban, nem is tudtuk értékelni igazán. 

Együtt zenéltünk az Omegával, a Fonográffal és a Bergendyvel is.  

A Generállal vezettük a holland slágerlistát az Everybody Join Us című számmal, és ott úgy is hirdettek bennünket, hogy a vasfüggöny mögül jöttünk.

SZIGETI EDIT ÉS A CATS TRIÓ MŰSORA MEGRENDELHETŐ RENDEZVÉNYEKRE!

GENERÁL - Szigeti Edit relikvia átadás az Arany Korszak Retro Sztárparádé c. műsorban - 2019. 03. 21.

Szigeti Edit Generál előadónak / együttesnek írt dalszövegei:

  • Koldusok királya (Generál)
  • Ha ismerném (Generál)
  • Kövér a nap (Generál)
  • Sokféle szót kimondunk az életben (A kenguru c. film) (Generál)
  • Tűzben égő fények (Generál)