Aranykorszak retro múzeum jótékonysági kiállítás, aukció és buli egyben!

2018.09.07

Küldj egy üzenetet a múltból! 

A legendás '70-'80-'90-es évek sztár fellépőinek (DJ-k, revü táncosok, kabaré előadók, zenekarok, énekesek, illúzionisták, stb.) relikviáiból szerveződik az a jótékonysági gyűjtés, melynek 2018 szeptember 29-én volt a megnyitója az Aréna Corner cseh Sörözőben.  

A régi pop zenészeket, revü és varieté hajdani fellépőit, valamint a diszkósokat is megmozgatjuk, hiszen a méltán híres Budapesti éjszakai élet nélkülük nem jöhetett volna létre.

A legendás koncertek, diszkók, éjszakai fellépő művészek, sztárok adományait tisztelettel, előre is köszönjük!

Az Aranykorszak Retro múzeum rendezvény sorozat menetrendje:

Rendszeresena Retro Sztárparádé c. TV műsor keretében folyik az adományozó sztárok bemutatása.

retro múzeum
retro múzeum
A Retro Múzeum Autogram fala
A Retro Múzeum Autogram fala

2018 szeptemberétől mintegy 35 rendezvényen és TV műsoron keresztül közönség előtt kapnak Adománylevelet azok a sztárok, akik emlékezetes fellépéseik tárgyi emlékeit jótékonysági kiállításra, és későbbi árverésre felajánlják.

A vándorkiállításon közreműködnek majd a Védnökeink, akik a patinás ereklyéiket a szervezők rendelkezésére bocsátják.

A autogram fal őrzi meg az adományozók autogrammját, mely hordozható, így a road show sorozatra is magunkkal tudjuk vinni..

Milyen kiállítási tárgyak lesznek?

Első fellépő ruhától, az első gitárpengetőig... a '90-es évekig bezárólag

A kiállításon retro mikrofon, első lemez szerződés, balettcipő, kalap, hangszerek, DJ pult, bűvész kellékek, régi rádiók vagy hi-fi cuccok egyaránt szerepelhetnek!

Gondolunk itt pl. Zoltán Erika első fellépő cipőjére, Zalatnay Cini táncdalfesztiválos mini szoknyájára, Cintula (Keresztes Tibor) első szalagos magnójára, vagy Ungár Anikó bűvész pálcájára. A lényeg, hogy 2000-nél régebbi tárgyak, plakátok, egyedi fényképek, lemezek stb. legyenek. A 2.000 ezredforduló a vízválasztó bűvös évszám.

Az ilyen módon gyűjtött adományokat Adománylevéllel jutalmazzuk, és átvételi elismervénnyel igazoljuk annak jótékonysági célra történő átvételét. Rendezvényeinken az adományozó művészek sztárvendégként szerepelnek.

Azok a csodás '80-as évek, amikor még divat volt az "éjszakai élet"!

Medvecky Ilona, a Díva
Medvecky Ilona, a Díva

Nemrég összeszámoltuk, hogy a '70 - '80-as években csak a  Margitszigettől a Petőfi-hídig 62 zenés szórakozóhely volt, ahol bárműsor volt, vagy bárzenekar, bárzongorista játszott.

Csak a Béke Szállóban öt helyen volt zeneszolgáltatás és két helyen pedig, amiből az egyik a Béke-kupola, nagy revü műsor szórakoztatta a közönséget.

A kupolában olyanok léptek fel, mint a Medvecky Ilona, Balogh Edina, Bogár Ricsi. Kb. 2.000 -ben szinte minden revü bár, éjszakai bár és legendás műsoros disco bár bezárt. :-(

Revü, tánc varieté művészek, bűvészek, sanzon énekesek csatlakozását is várjuk.

A Pesti Moulen rouge, Maxim bár, Savoy, Astória bár, Éden bár stb. ex művészeit is várjuk.

A '70 - '80-as években Budán és Pesten összességében mintegy 130 bár működött, táncosokkal, bűvész műsorral, énekesekkel, revü műsorral.

Terveink szerint a régi idők hangulatát zenekarok, humoristák, remek konferansziék, revü táncosok idézik majd fel, hiszen a műsor nem állhat meg, a show-nak mennie kell.

Helyfoglalás rendezvényeinkre, egyben együttműködő partnerek, adományozó művészek, jelentkezését várjuk:

Rendezvény időpontok, Retro video disco legendás Dj-kel, és retro sztár fellépőkkel.

Retro múzeum relikvia gyűjtés és retro video disco IDŐPONTJAI

Március 23-i ótékonysági Retro buli a Glob Roayalban Sztárvendégekkel.

A részletes programokat keresd facebook oldalunkon! 

Információ: Szlimák Hajni

Tel: 06 70 300 3054

Arany Korszak retro múzeum kiállítás, helyszíneknek:

A kiállításnak otthont adó intézmények jelentkezését is várjuk!

A művelődés és rendezvény szervezők igényeitől függően lehetőséget teremtünk több állomásos vándor kiállításra is. A kiállítás helyszíne függ attól is, hogy mennyi tárgyat és milyen méretű "emlékeket" tudunk felajánlani majd a kiállításra, és a későbbi (tervezett időpont 2019 decemberi) árverésre. A kiállításokon igény szerint az adományozó művészek show-műsorral lépnek fel.

ADOMÁNYOZÓ SZTÁRVENDÁGEINK

Köszönjük támogatásukat!

A híres pantomim DJ és showman egy olyan Dynacord keverőt hozott a Retro Múezumba, melyet több, mint 20 évig használt, többek között a SOTE klubban, ahol 1979-ben óriási lendülettel az ország vezető lemezlovasai közé küzdötte fel magát.

Varga Miklós relikviája a Safari együttes ritkaságnak számító bakelit lemeze 1984-ből. A Svéd-Magyar koprodukcióban készült bakelit lemezen híres zenészek közreműködnek, többek között Janne Schaffer az ABBA kísérőzenekarának szóló gitárosa is.

Horváth Edina, az Abbasolut ABBA tribute band énekesnője egy olyan fellépő ruhát ajándékozott múzeumunk számára, melyben a két énekesnő Agnetha Åse Fältskog és Anni-Frid Lyngstad gyakorta fellépett.