Aranykorszak retro múzeum jótékonysági kiállítás, aukció és buli egyben!

2018.09.07

Küldj egy üzenetet a múltból! 

A legendás '70-'80-'90-es évek sztár fellépőinek (DJ-k, revü táncosok, kabaré előadók, zenekarok, énekesek, illúzionisták, stb.) relikviáiból szerveződik az a jótékonysági gyűjtés, melynek 2018 szeptember 29-én volt a megnyitója az Aréna Corner cseh Sörözőben.  

A régi pop zenészeket, revü és varieté hajdani fellépőit, valamint a diszkósokat is megmozgatjuk, hiszen a méltán híres Budapesti éjszakai élet nélkülük nem jöhetett volna létre.

A legendás koncertek, diszkók, éjszakai fellépő művészek, sztárok adományait tisztelettel, előre is köszönjük!

Az Aranykorszak Retro múzeum rendezvény sorozat menetrendje:

Rendszeresena Retro Sztárparádé c. TV műsor keretében folyik az adományozó sztárok bemutatása.

retro múzeum
retro múzeum
A Retro Múzeum Autogram fala
A Retro Múzeum Autogram fala

2018 szeptemberétől mintegy 35 rendezvényen és TV műsoron keresztül közönség előtt kapnak Adománylevelet azok a sztárok, akik emlékezetes fellépéseik tárgyi emlékeit jótékonysági kiállításra, és későbbi árverésre felajánlják.

A vándorkiállításon közreműködnek majd a Védnökeink, akik a patinás ereklyéiket a szervezők rendelkezésére bocsátják.

A autogram fal őrzi meg az adományozók autogrammját, mely hordozható, így a road show sorozatra is magunkkal tudjuk vinni..

Milyen kiállítási tárgyak lesznek?

Első fellépő ruhától, az első gitárpengetőig... a '90-es évekig bezárólag

A kiállításon retro mikrofon, első lemez szerződés, balettcipő, kalap, hangszerek, DJ pult, bűvész kellékek, régi rádiók vagy hi-fi cuccok egyaránt szerepelhetnek!

Gondolunk itt pl. Zoltán Erika első fellépő cipőjére, Zalatnay Cini táncdalfesztiválos mini szoknyájára, Cintula (Keresztes Tibor) első szalagos magnójára, vagy Ungár Anikó bűvész pálcájára. A lényeg, hogy 2000-nél régebbi tárgyak, plakátok, egyedi fényképek, lemezek stb. legyenek. A 2.000 ezredforduló a vízválasztó bűvös évszám.

Az ilyen módon gyűjtött adományokat Adománylevéllel jutalmazzuk, és átvételi elismervénnyel igazoljuk annak jótékonysági célra történő átvételét. Rendezvényeinken az adományozó művészek sztárvendégként szerepelnek.

Azok a csodás '80-as évek, amikor még divat volt az "éjszakai élet"!

Medvecky Ilona, a Díva
Medvecky Ilona, a Díva

Nemrég összeszámoltuk, hogy a '70 - '80-as években csak a  Margitszigettől a Petőfi-hídig 62 zenés szórakozóhely volt, ahol bárműsor volt, vagy bárzenekar, bárzongorista játszott.

Csak a Béke Szállóban öt helyen volt zeneszolgáltatás és két helyen pedig, amiből az egyik a Béke-kupola, nagy revü műsor szórakoztatta a közönséget.

A kupolában olyanok léptek fel, mint a Medvecky Ilona, Balogh Edina, Bogár Ricsi. Kb. 2.000 -ben szinte minden revü bár, éjszakai bár és legendás műsoros disco bár bezárt. :-(

Revü, tánc varieté művészek, bűvészek, sanzon énekesek csatlakozását is várjuk.

A Pesti Moulen rouge, Maxim bár, Savoy, Astória bár, Éden bár stb. ex művészeit is várjuk.

A '70 - '80-as években Budán és Pesten összességében mintegy 130 bár működött, táncosokkal, bűvész műsorral, énekesekkel, revü műsorral.

Terveink szerint a régi idők hangulatát zenekarok, humoristák, remek konferansziék, revü táncosok idézik majd fel, hiszen a műsor nem állhat meg, a show-nak mennie kell.

Helyfoglalás rendezvényeinkre, egyben együttműködő partnerek, adományozó művészek, jelentkezését várjuk:

Rendezvény időpontok, Retro video disco legendás Dj-kel, és retro sztár fellépőkkel.

Retro múzeum relikvia gyűjtés és retro video disco IDŐPONTJAI

Március 23-i ótékonysági Retro buli a Glob Roayalban Sztárvendégekkel.

A részletes programokat keresd facebook oldalunkon! 

Információ: Szlimák Hajni

Tel: 06 70 300 3054

Arany Korszak retro múzeum kiállítás, helyszíneknek:

A kiállításnak otthont adó intézmények jelentkezését is várjuk!

A művelődés és rendezvény szervezők igényeitől függően lehetőséget teremtünk több állomásos vándor kiállításra is. A kiállítás helyszíne függ attól is, hogy mennyi tárgyat és milyen méretű "emlékeket" tudunk felajánlani majd a kiállításra, és a későbbi (tervezett időpont 2019 decemberi) árverésre. A kiállításokon igény szerint az adományozó művészek show-műsorral lépnek fel.

ADOMÁNYOZÓ SZTÁRVENDÁGEINK

Köszönjük támogatásukat!

Horváth Edina, az Abbasolut ABBA tribute band énekesnője egy olyan fellépő ruhát ajándékozott múzeumunk számára, melyben a két énekesnő Agnetha Åse Fältskog és Anni-Frid Lyngstad gyakorta fellépett.

Komáromi Pisti egy 1999-es (20 éves) 👏relikviát ajándékozott a Retro Múzeumnak! A boros üvegben🍷 két dobverő, a címkén Pisti és Zámbó Jimmy arcképe, egy régi közös fellépés emléke! A bor 20 éves, igazán patinás egyedi relikvia!

Cintula az első Magyar lemezlovas. 1964-ben az Eötvös-klubban működő első magyar disco-klubban, majd 1965-ben a Fővárosi Művelődési Házban az első magyar Magnós Klubban dolgozott.

ŐS HUNGÁRIA RELIKVIA - dedikált kép: Néhai Csomós Péter (Ős Hungária Zenekar) ajándéka, ami most került elő a régi relikviák közül. A Ki mit tud?-on szereplő felállás ("ős"-Hungária) 1967-1969