MŰVÉSZEK ÉS RELIKVIÁK

AZ ARANY KORSZAK RETRO MÚZEUM SZÁMÁRA AZ ALÁBBI MŰVÉSZEK ÉS PRODUKCIÓK RELIKVIÁIT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE (a tejesség igénye nélkül).

Horváth Edina, az Abbasolut ABBA tribute band énekesnője egy olyan fellépő ruhát ajándékozott múzeumunk számára, melyben a két énekesnő Agnetha Åse Fältskog és Anni-Frid Lyngstad gyakorta fellépett.

Komáromi Pisti egy 1999-es (20 éves) 👏relikviát ajándékozott a Retro Múzeumnak! A boros üvegben🍷 két dobverő, a címkén Pisti és Zámbó Jimmy arcképe, egy régi közös fellépés emléke! A bor 20 éves, igazán patinás egyedi relikvia!

Cintula az első Magyar lemezlovas. 1964-ben az Eötvös-klubban működő első magyar disco-klubban, majd 1965-ben a Fővárosi Művelődési Házban az első magyar Magnós Klubban dolgozott.

ŐS HUNGÁRIA RELIKVIA - dedikált kép: Néhai Csomós Péter (Ős Hungária Zenekar) ajándéka, ami most került elő a régi relikviák közül. A Ki mit tud?-on szereplő felállás ("ős"-Hungária) 1967-1969

A híres pantomim DJ és showman egy olyan Dynacord keverőt hozott a Retro Múezumba, melyet több, mint 20 évig használt, többek között a SOTE klubban, ahol 1979-ben óriási lendülettel az ország vezető lemezlovasai közé küzdötte fel magát.

Varga Miklós relikviája a Safari együttes ritkaságnak számító bakelit lemeze 1984-ből. A Svéd-Magyar koprodukcióban készült bakelit lemezen híres zenészek közreműködnek, többek között Janne Schaffer az ABBA kísérőzenekarának szóló gitárosa is.

A legendás Mini együttest 1968-ban alapította Török Ádám. Ő 2018 januárban ünnepelte 70. születésnapját, a Mini pedig az ötvenediket.

Takáts Tamás magyar rock- és bluesénekes, dobos és gitáros, aki jelenleg is 3 zenekarban játszik (2018-ban) a Karthago, az East, valaminta Takáts Tamás Blues Band tagja.

A jeles gitáros, humorista, kabaré szerző, Orbán Johnny egy 20 cipzáros fellépő mellénnyel gazdagította a Retro Múzeum relikviáinak számát. A humorista azért egy viccet is elsütött: ezek itt kérem nyugodt cipzárok... némelyiket semmivel nem lehet felhúzni. :-)

Ringbauer János, DJ Ringó egy régi szalagos magnót ajándékozott az Arany Korszak Retro Múzeumnak, októberi Retro Vido disco műsorunk keretén belül. A relikvia átadás után 1 órás retro disco műsorára táncolhattak a vendégek.

KÉPGALÉRIA A RELIKVIÁKRÓL, ÉS AZ ADOMÁNYOZÓ MŰVÉSZEKRŐL

Együttműködő partnerek, adományozó művészek, jelentkezését várjuk: