Bakacsi Béla 1967-es Táncdalfesztivál keretes poszterét hozta el

2019.10.26
Bakacsi Béla Táncdalfesztivál 1967
Bakacsi Béla Táncdalfesztivál 1967
Bakacsi Béla
Bakacsi Béla
Táncdalfesztivál 1967
Táncdalfesztivál 1967

Bakacsi Béla a Retro Múzeum számára egyedi relikviát adományozott. Az 1967-es Táncdalfesztivál keretes poszterét hozta el, mely egyedi emlék, egy régi Világ Ifjúsága mellékelt posztere.

Bakacsi Béla nevét az első, 1961-ben meghirdetett "Ki mit tud?" kapcsán ismerte meg a magyar közönség, amelyen saját kategóriájában első helyezett lett. Az akkori győztesek jutalma egy helsinki utazás volt és egy szereplés a Világifjúsági Találkozón. Népszerűségét mi sem bizonyította jobban, hogy a szintén első alkalommal megrendezett 1966-os Táncdalfesztivál közönség díjasa lett.

1962 óta, a Turmix együttessel és sok más zenekarral fellépett, szervezett fellépéseket másoknak napjainkban szólóénekes. 1971 -től az NSZK ban élt. 7 évig.


A 70'-es években főleg külföldön kamatoztatta tehetségét. Itthoni szólókarrierje hosszú időn át szünetelt, miközben ő maga mindvégig a szórakoztató iparban dolgozott, mint koncertszervező. Az utóbbi időkben főleg Presser Gábor és Zorán fellépéseinek szervezése fűződik a nevéhez, Zoránnak 25 éve a koncertmenedzsere. 2000-től kezdődően 3 éven át minden évben meghívást kapott hazánk legrangosabb rendezvényére, az Operabálra, ahol mint sztárvendég ismét hatalmas sikerrel léphetett a közönség elé.
A Tom-Tom Records kiadó 2002-ben jelentette meg első albumát, melynek címe: Azok a '60-as évek. A lemezen szereplő dalok Elvis Presley, Bobby Solo, Engelbert Humperdinck, Pat Boone, Frank Sinatra, feldolgozások. 

A feldolgozások között olyan fantasztikus slágereket hallhatunk magyarul, mint a Quando-quando, O Sole Mio, Quando m'innamoro. Emellett más felejthetetlen dallamok is életre kelnek az énekes tolmácsolásában, ilyen a My Way vagy az Ave Maria, amelyek mondanivalójukkal minden korosztály tagjaihoz szólnak. Bakacsi Béla magyar nyelvű előadásában pedig még közelebb érezhetjük őket magunkhoz. 

A sokak által ismert és kedvelt, Ki Mit Tud?-ot nyert énekes, Bakacsi Béla nagylemezének címe: Azok a 60-as évek. Mint ahogy azt a cím is elárulja az általa feldolgozott és magyar nyelven elénekelt világslágerek visszanyúlnak egészen a beatzene hőskoráig. Elvis Presley, Bobby Solo, Engelbert Humperdinck, Pat Boone, Frank Sinatra, hogy csak néhány nevet említsünk azon világsztárok sorából, akiknek dalait újra hallhatjuk Bakacsi Bélától.

BAKACSI BÉLA MŰSORA MEGRENDELHETŐ, KÉRJEN ALÁNLATOT!

Bakacsi Béla az Arany Korszak Retro Sztárparádé c. műsorban adta át relikviáját a Retro Múzeumnak. Köszönet érte!

Retro Sztárparádé DJ. First Lady-vel! 

Szereplők: 

Zeys, Angelidis Vasilis - zeneszerző, énekes, Török János - Műsorvezető, DJ producer, és Bakacsi Béla - zenész, énekes. 

Szerkesztő műsorvezető: 

DJ First Lady - Szlimák Hajnalka