Bardóczi Gyula egy ősrégi cintányérral és egy Gemini plakáttal gazdagította a retro múzeumot

2019.04.06

A legendás Gemini, a Neoton, és az Old Boy's dobosa, egy 1976-ból származő cintányérral, valamint egy régi keretezett Gemini poszterrel gazdagította az Arany Korszak Retro Múzeum relikviáinak sorát.

Bardóczi Gyula a "Kis kukac", ezt a nevet örökölte a bátyja után, aki a "Nagy kukac" volt. Később saját jogán "Iszika" néven hívta a galeri.

A Geminiben találkozott Szidor Lászlóval és Szabó György Balázzsal, akikkel egy ideig együtt muzsikáltak. Pályafutása ezután is népszerű együttesekben folytatódott, mint pl. a Kati és a kerek perec, ahol emlegetni hallotta egy dobos kolléga - elődje - nevét, akivel később a sors vagy 18 évi együttlétre ítélte őket.

Bardóczi Gyula az Arany Korszak Retro Sztárparádé c. műsorban adta át relikviáját a Retro Múzeumnak. 

Köszönet érte!

Old Boys 40 - születésnapi koncert Május 12-én az Erkel Színházban!

Az Old Boys Zenekar 40 éves:

Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Nevük elsősorban az oldies zene (50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára. A ma 12 fős együttes műsora az oldies kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) 

Az idén 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tud maga mögött, melyekben előfordultak mindenféle fellépések szerte Európában. A műfaj és generációjuk "óriásaival" léptek fel együtt Európa különböző színpadjain. Előzenekarként Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group, hogy csak néhányat említsünk.

Koncerteztek Németország rengeteg városában, Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Szlovákiában, Erdélyben, Szerbiában, jártak Szardínián, Korzikán, Monte Carloban, stb. 

Magyarországon elsőként játszottak szimfonikus zenekarral közösen (az Állami Hangverseny Zenekarral a budapesti Erkel színházban:" Beatles Est" 1997-ben), melyet aztán a MÜPÁ-ban a 30 éves jubileumi koncerten a MÁV Szimfonikusokkal együtt előadott, teljesen más programú koncert követett 2009-ben. 

Budapesten rengeteg saját klubban játszottak heti rendszerességgel, éveken-évtizedeken keresztül (Eötvös Klub, Petőfi Csarnok, Hűvösvölgyi Vigadó, Cotton Club, hogy csak a legjelentősebbeket említsük). Jelenlegi havi rendszerességű klubjaik a Gellért Szállóban és a Széchenyi Kertvendéglőben működnek évek óta. 24 év óta minden nyáron dunai hajózásra hívják 3-5 alkalommal táncolni vágyó közönségüket.

RENDELJE MEG AZ OLD BOYS KONCERT MŰSORÁT NÁLUNK!