Karda Bea retro cipőjével gyarapította az Arany Korszak Múzeumot.

2019.01.01

Karda Bea egy hamisítatlanul retro cipellőt 👏 ajándékozott a Retro Múzeumnak, jótékony célú árverezésre! Aláírását a mobil autogram falunk őrzi!

A fellépő cipő sok híres színpad deszkáját koptatta 30 évvel ezelőtt.

A relikviát 2018 dec. 29-én adta át a Glob Royal CLubban, ahol néhány népszerű retro dallal is megörvendeztette a közöséget. 

Karda Bea, a pop díva retro műsora megrendelhető!

Karda Bea zenészcsaládba született, hiszen édesapja Karda Tibor zongorista, aki a Fészek Klub igazi fénykorában hosszú éveken át a hely meghatározó egyénisége volt.

Zenei tanulmányait a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdiójában végezte. 

A zongora és a hangképzés mellett a dzsesszbalettet és a modern akrobatikát is kitanulta, ezzel fejlesztve színpadi mozgáskultúráját. 

1967-ben kezdte el énekesi pályáját, amikor indult a Táncdalfesztiválon, ahol mint gimnazista elénekelte a Csuda jó fej című dalt.

Az 1970-es évek elején Szigeti Edit, a General együttes gitáros-zeneszerzője, valamint Papp Imre, a Gemini együttesfrontembere és énekes-zeneszerzője segítették pályafutásában. 

A népszerű Piramis zeneszerzői, Gallai Péter, Révész Sándor, Som Lajos is sokban támogatták, a szövegírók közül pedig Bradányi Iván és Nagy István. Méhes Györgynek köszönheti magyar és külföldi fesztiváldíjait. 

Som Lajossal 1977 óta házasságban élt, 1987. november 25-én váltak el.Lányuk, Nikolett az 1981-es Tánc- és popdalfesztivállal egy időben született.

1973-74-ben külföldön Beata and the Piramis néven Németországban és Svájcban vendégszerepelt. 

1978-tól 1988-ig volt visszatérő meghívott előadó a berlini Friedrich-Stadt-Palace-ban, ahol nagy sikerrel adta elő a legismertebb német szövegírók és zeneszerzők számait, illetve készítette el világslágerek német változatát is.

Pályája alatt számos kislemezt jelentetett meg, ezek közül szívéhez legközelebb a Szigeti Ferenc által jegyzett Hogyha bekopog egy délután a Könyörgés a kedvesemért című, Méhes György által írt dallal megjelent kislemeze, 1994-ben. Ugyanabban az évben mutattak be róla egy 30 perces pályamunkát. 1995-ben jelent meg Boldog karácsonyt a világnak című lemeze, amely jelentős példányszámban külföldre is eljutott.

Az igazi meglepetést 2002-ben okozta; stílust váltott és a ma divatos zenében próbálta ki magát. 

Új fazonnal, új stílussal jelent meg, a NOX és a Romantic együttes fiatal zeneszerzőpárosa komponálta B52: Újjászületés című lemezét.

2004 óta Budapesten több helyen működik Karda Beáta Énekstúdió, ahol a hangképzés és a megfelelő színpadi mozgás mellett a különböző zenei műfajok előadásmódjára is nagy hangsúlyt fektetnek az oktatók. 

Az újonnan felfedezett tehetségeknek az énekesnő fellépési lehetőséget is biztosít, s a későbbiekben is figyelemmel kíséri zenei életüket.

KARDA BEA ZENEI PÁLYAFUTÁSÁNAK RÖVID TÖRTÉNETE:

Karda Bea a Retro Sztárparádé adásában: