Takáts Tamás híres sétapálcája

2019.06.27

Takáts Tamás magyar rock- és bluesénekes, dobos és gitáros, aki jelenleg is 3 zenekarban játszik (2018-ban) a Karthago, az East, valaminta Takáts Tamás Blues Band tagja.

A Takáts Tamás Blues Band 1990-ben alakult.

Országszerte minden jelentős blues-fesztiválon szerepeltek, s felkéréseket kaptak számos klubkoncertre (jelentősebb helyek pl. Eötvös-klub, MOGÜRT, Fiatal Művészek Klubja).

Együttesek, melyekben játszott a teljesség igénye nélkül: Fáraó, Teneagger, Forma 1, Karthago, Senator, East, Dirty Blues Band, A. E. Bizottság, Takáts Tamás Blues Band.

Szakmai elismerést jelentett a zenekar számára, hogy az évek során több jelentős, Magyarországon koncertező külföldi zenekar előzenekaraként is játszott: Bryan May (Queen), Alvin Lee (Ten Years After), Eric Burdon (Animals), John Mayall, James Brown. A Dirty Blues Band Európa zenekarai közül elsőként játszott a Rolling Stones előtt Budapesten.

Jelenleg Takáts Tamással a Karthago koncertjein, és saját zenekara, a Takáts Tamás Blues Band koncertjein is találkozhatunk.

Adományát szeptember 29-én adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára. Ezt a sétapálcát saját maga készítette, amikor lábsérülése miatt nehezen tudott közlekedni.

Takáts Tamás sétabotja
Takáts Tamás sétabotja
Művész Relikviák a Retro Múzeumban
Művész Relikviák a Retro Múzeumban

Retro Múzeum és Buli egyben! Mindenkit szeretettel várunk, MINDEN SZOMBATON buli! Részletekért klikkelj a képre!

Az Arany Korszak Retro Road Show szervezését megkezdtük a rendezvény sorozatról, a programokról és eseményekről, facebook oldalunkon tesszük közzé a legfrissebb közleményeket és rendezvényeket.

A legendás koncertek, diszkók, éjszakai fellépő művészek, sztárok adományait tisztelettel, előre is köszönjük!

A Karthago zenekar 1979-ben alakult, és rövid idő alatt lett az 1980-as évek egyik meghatározó rockegyüttese, és népszerűsége azóta is tart.

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes. A jeles jubileumot egy nagykoncert keretében, a közönséggel együtt ünneplik meg 2020. március 20-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol különleges hangszereléssel, ritkán hallott dalokkal és persze a nagy slágerekkel készülnek.