Benkő László bőrdzsekije a Retro Múzeumban a 80-as évekből!

2019.09.20

Az Omega jelenlegi tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 

1980-ban mutatták be a Planetáriumban az Űroperát, aminek a zenéjét írta, 1982-ben pedig megjelent első szólóalbuma (Lexikon). 

Az 1990-es évektől szerepelt a Rádiókabaré műsoraiban is, leginkább Ihos Józseffel együtt. 2002-ben alapította meg az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttest. 

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben.

2006-tól rendszeres vendégszereplője volt a Bulldózer együttes koncertjeinek. 2009-től a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője.

2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben. Ez egy szűcs mester által készített bőrdzseki, amit a 70-es években készítetett, az akkor divatnak megfelelő szabásminta alapján.

Ezt a dzsekit Benkő László legalább 25-30 koncerten viselte.

BENKŐ LÁSZLÓ A RELIKVIA ÁTADÁSON - KÉPEKBEN

DJ Terbócs Dénes a legendás '80-es évektől a mai Latin slágerekig vonultatja fel az elmúlt 40 év legnagyobb slágereit!

A Karthago zenekar 1979-ben alakult, és rövid idő alatt lett az 1980-as évek egyik meghatározó rockegyüttese, és népszerűsége azóta is tart.

Vincze Lilla nevét a 80-as években a Napoleon Boulevard énekesnőjeként ismerhettük meg. Karrierjének esszenciális momentuma az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon való részvétel, melyet a zenekar megnyert.

A '90-es évek egyik sztár lánycsapata, a Bestiák volt.
"Honey - Bee - Bedhy a 3 angyal" legismertebb slágerei - A reggel túl messze van, Fáj még ha néha felhívsz, Álmodj néha rólam.

Abebe Dániel az 1999-ben alakult Picasso Branchban bontogatta szárnyait, ezáltal vált az ország legismertebb funky énekesévé.
2000-től a Back II Black együttes tagja volt. Első kislemezük ,,Úgy vártalak" címmel jelent meg, mely hatalmas sikerre tett szert. 2003-ban Voxcar-díjat kaptak a "Zene nélkül mit érek én" dal átdolgozásáért. Ugyanebben az...