Benkő László ma is az Omega legaktívabb tagja

2018.10.27

Az Omega jelenlegi tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 

1980-ban mutatták be a Planetáriumban az Űroperát, aminek a zenéjét írta, 1982-ben pedig megjelent első szólóalbuma (Lexikon). 

Az 1990-es évektől szerepelt a Rádiókabaré műsoraiban is, leginkább Ihos Józseffel együtt. 2002-ben alapította meg az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttest. 

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben.

2006-tól rendszeres vendégszereplője volt a Bulldózer együttes koncertjeinek. 2009-től a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője.

2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben. Ez egy szűcs mester által készített bőrdzseki, amit a 70-es években készítetett, az akkor divatnak megfelelő szabásminta alapján.

Ezt a dzsekit Benkő László legalább 25-30 koncerten viselte.

BENKŐ LÁSZLÓ A RELIKVIA ÁTADÁSON - KÉPEKBEN

Varga Miklós relikviája a Safari együttes ritkaságnak számító bakelit lemeze 1984-ből. A Svéd-Magyar koprodukcióban készült bakelit lemezen híres zenészek közreműködnek, többek között Janne Schaffer az ABBA kísérőzenekarának szóló gitárosa is.