Benkő László bőrdzsekije a Retro Múzeumban a 80-as évekből!

2019.09.20

Az Omega jelenlegi tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 

1980-ban mutatták be a Planetáriumban az Űroperát, aminek a zenéjét írta, 1982-ben pedig megjelent első szólóalbuma (Lexikon). 

Az 1990-es évektől szerepelt a Rádiókabaré műsoraiban is, leginkább Ihos Józseffel együtt. 2002-ben alapította meg az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttest. 

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben.

2006-tól rendszeres vendégszereplője volt a Bulldózer együttes koncertjeinek. 2009-től a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője.

2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben. Ez egy szűcs mester által készített bőrdzseki, amit a 70-es években készítetett, az akkor divatnak megfelelő szabásminta alapján.

Ezt a dzsekit Benkő László legalább 25-30 koncerten viselte.

BENKŐ LÁSZLÓ A RELIKVIA ÁTADÁSON - KÉPEKBEN

A rendszerváltás előtt sztárrá vált és évtizedek óta közönségkedvenc zenészek egy részének méltatlanul kicsi az öregségi nyugdíja. Az élvonalbeli sztárok nagy része csak előadóművész, nincs szerzői jogdíjuk, mert mások dalait és szövegeit adják elő.

A híres pantomim DJ és showman egy olyan Dynacord keverőt hozott a Retro Múezumba, melyet több, mint 20 évig használt, többek között a SOTE klubban, ahol 1979-ben óriási lendülettel az ország vezető lemezlovasai közé küzdötte fel magát.