Benkő László bőrdzsekije a Retro Múzeumban a 80-as évekből!

2019.09.20

Az Omega jelenlegi tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 

1980-ban mutatták be a Planetáriumban az Űroperát, aminek a zenéjét írta, 1982-ben pedig megjelent első szólóalbuma (Lexikon). 

Az 1990-es évektől szerepelt a Rádiókabaré műsoraiban is, leginkább Ihos Józseffel együtt. 2002-ben alapította meg az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttest. 

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben.

2006-tól rendszeres vendégszereplője volt a Bulldózer együttes koncertjeinek. 2009-től a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője.

2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

Benkő László az ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, az Aréna Corner cseh Sörözőben. Ez egy szűcs mester által készített bőrdzseki, amit a 70-es években készítetett, az akkor divatnak megfelelő szabásminta alapján.

Ezt a dzsekit Benkő László legalább 25-30 koncerten viselte.

BENKŐ LÁSZLÓ A RELIKVIA ÁTADÁSON - KÉPEKBEN

Varga Miklós munkásságában mérföldkőnek számított az 1983-as István, a király színmű, ugyanis megkapta a címszerepet a darabban.

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes. A jeles jubileumot egy nagykoncert keretében, a közönséggel együtt ünneplik meg 2020. március 20-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol különleges hangszereléssel, ritkán hallott dalokkal és persze a nagy slágerekkel készülnek.

A zenekar tagjai: Knapik Tamás-gitár, Kocsis Renáta-ének. Csordás Tibor és Knapik Tamás útjai 2012-ben különváltak így a Fiesta 2013-ban újjáalakult, Kocsis Renivel ketten, illetve igény szerint nagy zenekari formációban is vállalnak fellépéseket!