Pomázi Zoltán relikviája egy Tolcsvay lemez

2018.10.26

1973-tól a Tolcsvay-trió tagja volt. Népzenei ihletésű dalaik után nyolc rádiófelvétel, egy hangkazetta és két kislemez maradt. 

A Bojtorján együttes 1976-ban, egy újlipótvárosi lakásban alakult. 

Pomázi Zoltán az együttes egyik alapítója, énekese és dalszerzője. Az együttes 1981-ben megkapta a Kansas állam díszpolgárai címet.

Pomázi Zoltán az 1980-as évek végén a Bojtorján utódzenekarában játszott, az Albatrossban (1998-tól Új Bojtorján), majd Szűcs Antal Gáboral létrehozta a Creol együttes együttest.

Az együttes 1999-ben újjáalakult, és Új Bojtorján néven koncertezik elsősorban Magyarországon, Erdélyben, és Székelyföldön.

Pomázi Zoltán relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára. Helyszín: Aréna Corner cseh Sörözőb (Budapest XI. Bartók Béla út 76. - régi Rolling Rock) 

Egy Tolcsvay Trió kislemez: A Hungaroton kiadó 1975-ben kiadott, kislemezét kaptuk jótákonysági árverezés céljából Pomázi Zoltántól:

Tolcsvay Trio
Tolcsvay Trio

Pomázi Zoltán 

Életrajzi adatok:

Születési név Pomázi Zoltán Viktor 

Született 1953. május 7. (65 éves) Budapest

Műfajok Country 

Tevékenység énekes, zeneszerző, dalszövegíró, gitáros

Az Arany Kordszak Retro Múzeum hírei:

A rendszerváltás előtt sztárrá vált és évtizedek óta közönségkedvenc zenészek egy részének méltatlanul kicsi az öregségi nyugdíja. Az élvonalbeli sztárok nagy része csak előadóművész, nincs szerzői jogdíjuk, mert mások dalait és szövegeit adják elő.