Pomázi Zoltán relikviája egy Tolcsvay lemez

2018.10.26

1973-tól a Tolcsvay-trió tagja volt. Népzenei ihletésű dalaik után nyolc rádiófelvétel, egy hangkazetta és két kislemez maradt. 

A Bojtorján együttes 1976-ban, egy újlipótvárosi lakásban alakult. 

Pomázi Zoltán az együttes egyik alapítója, énekese és dalszerzője. Az együttes 1981-ben megkapta a Kansas állam díszpolgárai címet.

Pomázi Zoltán az 1980-as évek végén a Bojtorján utódzenekarában játszott, az Albatrossban (1998-tól Új Bojtorján), majd Szűcs Antal Gáboral létrehozta a Creol együttes együttest.

Az együttes 1999-ben újjáalakult, és Új Bojtorján néven koncertezik elsősorban Magyarországon, Erdélyben, és Székelyföldön.

Pomázi Zoltán relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára. Helyszín: Aréna Corner cseh Sörözőb (Budapest XI. Bartók Béla út 76. - régi Rolling Rock) 

Egy Tolcsvay Trió kislemez: A Hungaroton kiadó 1975-ben kiadott, kislemezét kaptuk jótákonysági árverezés céljából Pomázi Zoltántól:

Tolcsvay Trio
Tolcsvay Trio

Pomázi Zoltán 

Életrajzi adatok:

Születési név Pomázi Zoltán Viktor 

Született 1953. május 7. (65 éves) Budapest

Műfajok Country 

Tevékenység énekes, zeneszerző, dalszövegíró, gitáros

Az Arany Kordszak Retro Múzeum hírei:

Pop és sanzon énekesek, zenekarok, híres DJ-k, revü táncosok, kabaré előadók, humoristák, énekesek, illuzionisták, híres dalszerzők, disco táncosok, musical és operett előadók, hírességek a védnökeink.

Az Arany Korszak Retro Múzeum számára adományozó művészek helyezik el az autogramjukat, a hordozható táblánkon.