Százmillió dolláros bevételével Dr. Dre kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben

2019.10.07
Dr. Dre
Dr. Dre
Roger Waters
Roger Waters

A 47 esztendős hiphop előadó nevét a kilencvenes évek elején ismerte meg a világ, azóta együtt dolgozott például Eminemmel és Snoop Dogg-gal is. 

A Forbes szerint bevételeit zenei munkáin kívül virágzó fejhallgatóüzlete is jócskán feltornászta, így érte el 2012-ben a százmillió dolláros adózás előtti jövedelmet.

Az üzleti magazin tízes toplistáját veterán zenészek uralják. Másodikként a Pink Floyd gitáros-énekese, Roger Waters neve olvasható a rangsorban 88 millió dolláros (19 milliárd forintos) bevétellel. 

Őt Elton John követi 80 millió dollárral (17,2 milliárd forinttal), a tavaly még az élen álló U2 idén a negyedik helyre csúszott vissza 78 millió dolláros (16,7 milliárd forintos) jövedelemmel, a Take That pedig az ötödik lett 69 millió dollárral (mintegy 15 milliárd forinttal).

Az első tíz közé csak két 30 éven aluli zenésznek sikerült bejutnia: a 8. helyen kiemelt 22 éves countryénekes, Taylor Swift éppúgy 57 millió dollárt (12,2 milliárd forintot) keresett, mint Paul McCartney, a 18 éves Justin Bieber pedig Toby Keith-szel osztozik a 10. helyen 55 millió dolláros (11,8 milliárd forintos) bevételével.

Százmillió dolláros (21,5 milliárd forintos) bevételével Dr. Dre kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint. 

Horváth Edina, az Abbasolut ABBA tribute band énekesnője egy olyan fellépő ruhát ajándékozott múzeumunk számára, melyben a két énekesnő Agnetha Åse Fältskog és Anni-Frid Lyngstad gyakorta fellépett.