A Retro Múzeum művész védnökei lehetnek

2018.09.05

Pop és sanzon énekesek, zenekarok, híres DJ-k, revü táncosok, kabaré előadók, humoristák, énekesek, illuzionisták, híres dalszerzők, disco táncosok, musical és operett előadók, hírességek a védnökeink.

Igyekszünk az örökösöktől beszerezni a már elhunyt sztárok ereklyéit is (pl. Máté Péter vagy Szenes Iván kottáit, Benkó Sándor fellépő ruháját, Alfonso csíkos trikóját stb.)

A RENDEZVÉNY SOROZAT MENETRENDJE:

2018. szeptember 29-től rendszeresen folyik, az adományozó sztárok bemutatása, TV műsorinkban, rendezvényinken!

Adománylevelet kapnak azok a sztárok, akik emlékezetes fellépéseik tárgyi emlékeit jótékonysági kiállításra, és későbbi árverésre felajánlják. Az adományokat Adománylevéllel jutalmazzuk, és átvételi elismervénnyel igazoljuk annak jótékonysági célra történő átvételét. Rendezvényeinken az adományozó művészek közül sokan sztárvendégként szerepelnek.

A kiállítás vándor kiállítás lesz, melynek szervezése folyamatosan zajlik. Művelődési intézmények, önkormányzatok adnak helyt a relikviák bemutatásához. Az elektronikus árverés 2019 szeptemberétől,  2020 decemberéig tart majd.

A folyamatos szervezés miatt a rendezvény végét hozzávetőlegesen 2020 decemberére, karácsony előtti időszakára irányoztuk be.

FELLÉPÉSEK, ROAD SHOW:

Minden kiállítási állomáson rövid műsorral, koncerttel, lépnek fel az adományozók, természetesen fellépési díj fejében. Csak 500 főnél nagyobb befogadó képességű rendezvényhelyszíneken jelenünk meg. A helyszíneken 2020 nyarán már a vándor kiállítást aukcióval is egybekötjük.

MILYEN KIÁLLÍTÁSI TÁRGYAKAT VÁRUNK?

Első fellépő ruhától, az első gitárpengetőig... a '70 -'90-es évekig bezárólag várjuk az adományokat. A kiállításon retro mikrofon, első lemez szerződés, balettcipő, kalap, hangszerek, kották, plakátok, DJ pult, bűvész kellékek, vagy régi studio berendezések egyaránt szerepelhetnek!

Gondolunk itt pl. Zoltán Erika első fellépő cipőjére, Zalatnay Cini táncdalfesztiválos mini szoknyájára, Cintula (Keresztes Tibor) első szalagos magnójára, vagy Ungár Anikó bűvész pálcájára. A lényeg, hogy 2000-nél régebbi tárgyak, plakátok, egyedi fényképek, lemezek stb. legyenek.

JÓTÉKONY CÉL:

A rendezvényeken történő árverés bevételeiből VÉDNÖKEINK, az OSZK (Országos SZórakoztatózenei Központ) és az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) közreműködésével olyan rászoruló előadóművészeket támogatjuk, akiket védnökeink és az EJI közösen választanak ki.

SAJTÓ:

Rendezvényeinkre a sajtó képviselőinek, valamint hírügynökségeknek, az MTI-nek kész sajtóanyagokat, kép és video anyagokat mi magunk is készítünk.

KAPCSOLAT

Helyfoglalás a rendezvényeinkre, egyben együttműködő partnerek, adományozó művészek, jelentkezését várjuk!

ELEKTRONIKUS JÓTÉKNYSÁGI ÁRVERÉS

A szárok által felajánlott relikviákat honlapunk felületén fogjuk árverésre bocsájtani.

Fotókon, video felvételeken rendezvényeinken bemutatjuk a már begyűjtött ereklyéket.

Rendezvényeink helyszínein a könnyen szállítható és hordozható, általunk leltári számmal ellátott tárgyakat fogjuk közzé tenni (Pl. régi dedikált fotók, kották, lemezek, apró művész kellékek.)

SZTÁROK AUTOGRAM FALA

Minden adományozó művész elhelyezheti az autogramját a hordozható autogram falunkon.

Az autogramokat képeken és videón is megörökítjük, honlapunkon szintén közzé tesszük.

ADOMÁNYOZÓ MŰVÉSZEINK (a teljesség igény nélkül...

A rendszerváltás előtt sztárrá vált és évtizedek óta közönségkedvenc zenészek egy részének méltatlanul kicsi az öregségi nyugdíja. Az élvonalbeli sztárok nagy része csak előadóművész, nincs szerzői jogdíjuk, mert mások dalait és szövegeit adják elő.