Kegye János pánsíp művész relikviája egy retro Casio szaxofon

2018.10.14

Kegye János Pánsipművész neve nemcsak Európában, hanem világszerte ismert.

1988-ban Németországban jelent meg első pánsípos lemeze a Koch Records gondozásában. Koncertjei mellett zeneszerzéssel és a pánsíp tanításával foglalkozott. 

A "Pánsípos" című lemeze ír, kínai, cigány zenéket is tartalmaz modern hangszerelésben, ill. Klasszikus zenei átiratok is megtalálhatóak rajta. 

A 2004 karácsonyán megjelent "Igaz klasszikus karácsony" című lemeze pánsípon a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarával készült. 

Ez a lemez klasszikus kategóriában platina lemez lett. Állandó kísérői a "Celtic Sunrise" és az "Irish Feet" ír tánckar, akikkel Michael Flatley "Lord of the dance" című zenei anyagából adnak elő egy fergeteges ír blokkot.

A Retro Szárparádé c. műsorunkban Kegye János elmeséli a relikvia történetét is. A műsor sorozat folyamatosan csütörtökönként 21 órától látható a Hatoscsatornán, és youtube csatornánkon visszanézhető! 

Kegye János ajándékát, illetve a '80-as évek időszakát idéző relikviáját október 6-án adta át az Arany Korszak Retro Múzeum számára, köszönet érte!

DJ First Lady Hungary (Szlimák Hajni) és Kegye János
DJ First Lady Hungary (Szlimák Hajni) és Kegye János
Casio Saxofon - Kegye János relikviája
Casio Saxofon - Kegye János relikviája

Az Arany Korszak Retro Múzeum és Road show szereplői:

Horváth Edina, az Abbasolut ABBA tribute band énekesnője egy olyan fellépő ruhát ajándékozott múzeumunk számára, melyben a két énekesnő Agnetha Åse Fältskog és Anni-Frid Lyngstad gyakorta fellépett.